Sininen sammakko syö lounaaksi hedelmiä, joita se on hankkinut kilohinnalla

Miten suhtaudut lounasravintoloihin, joissa myydään ruokaa painon mukaan? 

Yleensä näissä paikoissa ilmoitetaan kilohinta, jonka mukaan ruokaa voi hankkia. Määrä punnitaan kassalla. Mitä enemmän olet latonut lautaselle, sitä enemmän maksat.

Näin ollen mitä enemmän syöt, sitä enemmän maksat.

Miten voit säästää, kun maksat ruuasta painon mukaan hinnoitelluissa paikoissa?

1. Älä mene syömään liian nälkäisenä

Mitä nälkäisempi olet, sitä helpompi on kasata enemmän ruokaa lautaselle. Syö kunnon aamupala, niin pärjäät kevyemmällä lounaalla.

2. Tiedä, mikä ruoka painaa enemmän ja mikä vähemmän

Painon lisääntyminen ei tarkoita ruuan ravintoarvon lisääntymistä. Varsinkin ruuan vesi lisää helposti painoa. Kevennä tässäkin. 

3. Juo hanavettä

Kun olet saanut lautasesi sopivasti täyteen, älä sorru kassalla kalliisiin pullotettuihin juomiin. Monissa paikoissa vesi on ilmaista, veden juonti on sinulle hyväksi. Lounas ilman juomaakin on oikein hyvä. Juo hanavettä työpaikallasi tai pidä mukanasi oma juomapullo.

4. Valmistaudu henkisesti syömään vähemmän ruokaa

Ruuan tarjolle asettelu on yleensä sellainen,  että se houkuttelee syömään enemmän. Lautaset saattavat myös olla isompia, jotta ottamasi ruuan määrä näyttäisi pienemmältä. Älä hämäänny, ennakkopäätös auttaa.

5. Pidä terveellinen välipala mukanasi tai työpaikallasi jos nälkä yllättää iltapäivällä

Kun vielä viimeinen himo iskee rohmuta enemmän ruokaa lautaselle, pidä mielessäsi mukaan ottamasi välipala: "Niin, voin aina syödä sen, jos tulee myöhemmin nälkä."

Herkuttele kotona, se on halvempaa.