Nainen on yllättynyt koska pesukone hajoaa

Mistä erottaa säästäjän huolettomasta tuhlarista?

Sen tietää yhdestä lauseesta.

Sen lauseen näet usein omaa elämäänsä internetiin tallentavien blogin kirjoittajien teksteistä. Sen kuulet myös erilaisissa kahvilakeskusteluissa, joissa puhutaan rahasta.

Mahdollisesti sillä haetaan tukea kaverilta tai vain satunnaisia säälipisteitä. Jotkut ammatikseen kerjäävät käyttävät samaa lausetta.

Tuo lause kuuluu näin:

Sitten minulle tuli yllättävä meno, joka vei kaikki rahani.

Mitä tuo lause kertoo suhteestasi rahaan?

Se kertoo että olet täydellisen tietämätön monista jokaisen ihmisen elämään jossain vaiheessa vaikuttavista tilanteista. Se mikä tapahtuu jokaiselle, on toisinto aiemmasta. Siitä pääsemmekin päivän listaan.

1. Oikeasti yllättäviä menoja ei ole olemassakaan

Jokainen ostamasi esine kuluu. Jokainen. 

Auton kuluvat, hellat hajoavat ja jääkaapit simahtavat. Näin tapahtuu riippumatta siitä paljonko maksoit alun perin tavarasta. Lopulta se hajoaa.

2. Lasku on yllättänyt sinut koska et ole varautunut

Varautuminen hajoaviin laitteisiin tai tuotteisiin on viisautta. Koska kaikki hajoaa, sen voi ennakoida. Jos joku kestää viisi vuotta, niin hieno juttu. Se voi myös hajota ensi vuonna. 

Siihen saakka sinulla on aikaa valmistautua tulevaan menoerään, jotta kun niin tapahtuu, olet vailla stressiä.

3. Pelkäät rahan käytön suunnittelua

Ihmeitä saattaa tapahtua (joku saattaa antaa sinulle rahaa). Niitä tuskin kuitenkaan tapahtuu joka kerta kun kenkäsi kuluvat puhki tai tietokoneesi käynnistyy viimeisen kerran. Siksi sinun on erittäin hyödyllistä suunnitella elämääsi eteenpäin. 

Niin on paljon helpompaa.

Miten varaudut harvemmin tuleviin "yllättäviin" kuluihisi?

Säästä säännöllisesti rahaa eri tilille automaattimaksuna. Kun sitten odotettu äkillinen lasku tulee, voit maksaa sen pois ilman sen kummempia kiemuroita. Älä lopeta säästämistä siihen, sillä pian tulee seuraava odottamaton maksu.

Tähän tapaan loppuvat ne epämiellyttävät rahattomuushetket.

Mikä sinulla on hajoamassa seuraavaksi? Oletko valmis?

Ota tästä oma kirjanpitäjä toiminimellesi!

Lue lisää