Hullu Maksaa- blogin tärkeimmät hahmot yhdessä kuvassa

1. Mikä on Hullu maksaa™ -blogi?

Tämän sivuston tarkoitus on antaa rahanarvoisia ideoita ja vinkkejä sinulle, jota kiinnostaa toiminimen verovähennykset, taloudellinen riippumattomuus ja säästäminen. 

Tiesitkö että Wikipedia käyttää Hullu maksaa™ -sivustoa tietolähteenä Helsingin Sanomien, Ylen ja Verohallinnon ohessa?

Kerron tässä blogissa edellä mainittujen aihepiirien lisäksi jossain määrin myös omista verovähennyksiin ja kirjanpitoon liittyvistä palveluistani:

Sivuston säästämiseen, sijoittamiseen ja toiminimen verovähennyksiin liittyvät artikkelit on karkeasti ottaen jaettu seuraaviin aihealueisiin:

 • Säästäminen
 • Asuntosijoittaminen | Sijoittaminen
 • Yrittäjyys toiminimellä | Verovähennykset

Kaikki tämän blogin postaukset verovähennyksistä ja säästämisestä perustustuvat henkilökohtaisiin havaintoihin, kokemukseen ja omiin tutkimuksiini. 

Säästämisen, yrittäjän verovähennysten ja taloudellisen vapauden maailma on aina yhtä kiinnostava ja jatkuvasti muuttuva kohde.

Harrastuksena alkanut Hullu maksa -sivusto on aloituksensa jälkeen kasvanut kymmenien tuhansien lukijoiden myötä aivan omaksi brändikseen. Se saikin muusta yritystoiminnastani irrotetun virallisen rekisteröinnin ja nimisuojan vuonna 2023.

2. Tarjoaako Hullu maksaa™ -blogi sijoitusneuvontaa?

Tämä blogi ei tarjoa sijoituspalvelulaissa tarkoitettua sijoitusneuvontaa.

Sijoitusneuvonta on luvanvaraista ja valvottua toimintaa, jossa tulisi perehtyä henkilön taloudelliseen tilanteeseen ja antaa sen pohjalta mahdollisia suosituksia. 

Jos olet kiinnostunut pääasiassa osakesijoittamisesta, niin seuraa erinomaista Inssin osingot -blogia. Tässä suosituksessa minulla on sen verran oma lehmä ojassa, että jaan monet kyseisen sijoitusblogin kirjoittajan ajatukset taloudesta ja erityisesti järkevästä rahankäytöstä.

Mainitessani satunnaisesti osakemarkkinat tai sijoitusrahastot, kirjoitan omista kokemuksistani ja omasta näkökulmastani yrittäjänä. Älä pidä niitä sijoitussuosituksina.

3. Kuka kirjoittaa Hullu maksaa™ -blogia?

Olen mies, joten blogin näkökulma on miehen. Olen myös yrittäjä, viimeksi olen saanut palkkaa yli kaksikymmentä vuotta sitten.

Yritystoimintani sisältää pääasiassa niin sanottuja B to B -palveluita, toisin sanoen enemmistö asiakkaistamme on toisia toiminimellä yrittäviä ja muita yrityksiä.¨

Reilun 20 vuoden yrittäjäurani ja kokemukseni lisäksi olen aikanaan hankkinut maksullista kirjanpitokoulutusta Tampereen seudun ammattiopistossa eli Tredussa. 

Ammatinharjoittajien ja pienyrittäjien verotus on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkää kirjanpitoa. Sen vuoksi opiskelen jatkuvasti vuosittain muuttuvia verosäännöksiä ja kerron niistä sinulle.

Pyrin hyödyntämään mahdollisuudet verovähennyksiin, koska raha on aikaa. Käytän aikani mieluummin suurimmaksi osaksi muuhun kuin oravanpyörässä juoksemiseen.

Yrittämiseen liittyen minulla on lisäksi kokemusta esimerkiksi seuraavista:

 • Laskutuksesta ja yrityksen rahaliikenteen hallinnasta
 • Vuokralaisten valinnasta
 • Asuntoyhtiöiden hallituksista
 • Osake- ja rahastosijoittamisesta
 • Asunto- ja sijoitusasuntolainojen hakemisesta yrittäjänä
 • Asuntojen ostamisesta ja myymisestä itse ja kiinteistönvälittäjän kautta
 • Ulkomailla asumisesta
 • Tekoälyn käyttämisestä yritystoiminnassa

Kaikki nämä mahdollistavat varsin laaja-alaiset konsultointipalvelut asiakkailleni.


4. Kenelle Hullu maksaa™ -talousblogi on suunnattu?

Alun perin kirjoitin tätä muutamille ystävilleni. Jos tiedät olevasi yksi heistä, niin olet alkuperäistä kohderyhmää. 

Sittemmin blogin aihepiiri on hieman muuttunut. Postaukset kiertyvät yhä tiukemmin taloudelliseen riippumattomuuteen, joka on saavutettavissa verotuksen tuntemisella, yrittämisellä, säästämisellä ja pitkäjänteisellä sijoitustoiminnalla.

Jos olet satunnainen vierailija, olet tervetullut. Jos jäät pidemmäksi aikaa, niin mikäpä sen mukavampaa. Saatat myös huomata, että elätkin toisenlaisessa maailmassa ja että tämä talousblogi ei ole sinulle.

Se on luonnollista, me olemme kaksi tuntematonta, jotka kohtaavat sattumalta. Elämän arvomme saattavat poiketa suunnattomasti toisistaan. Voit silloin jatkaa hyvillä mielin valitsemaasi suuntaan.

Palataanpa ystäviini. He ovat inspiraationi ja monien ilojeni lähde. Toisinaan olen erittäin kiitollinen heidän ajatuksistaan ja kommenteistaan. Silloin tällöin en ymmärrä heidän ratkaisujaan alkuunkaan. Yhtä kaikki, tiedän että heistä useimmat ovat kulkeneet kanssani jo vuosia. Olemme jo oppineet ymmärtämään toisiamme.

Jotkut tuntemistani ihmisistä ovat yrittäjiä, monet eivät. 

Useimmat käyttävät suuren osan elämästään tärkeiksi kokemilleen asioille. Heille raha ja säästäminen ovat vain keino tehdä muita olennaisempia asioita. Joidenkin kanssa käyn pitkiä keskusteluja elämästä, harrastuksista ja sen sellaisesta.

Tämä blogi on olemassa, koska taloudellinen vapaus, yrittäjyys ja säästäminen yleensä ovat tavattoman kiinnostavia aiheita. Joskus vuosia sitten eräs ystäväni totesi: "Ethän sä nyt oikeasti voi olla kiinnostunut veroista!" Olen, ja paljosta muustakin talouteen liittyvästä.

Tunnen jokusen muunkin talouden rakenteisiin ja taloudelliseen riippumattomuuteen yhtä intohimoisesti suhtautuvan kaverin. Onneksi meitä on monenlaisia. Se tekee elämästä loputtoman kiehtovaa.

Lyhyesti sanottuna, kirjoitan tätä Sinulle. 

Aurinkoista päivää!

- Ari S

Ota seuraava askel