Mies jonka ympärillä on suomalaisten suurimmat rahan menot: liikenne, asuminen ja ruoka

Oletko tosisäästäjä etkä mikään näpertelijä?

Ajatteletko olevasi kiinnostunut "suuremmista linjoista"? Sitten on aika ajatella säästämisen suurempia kuvioita. Isoimmista maksueristäsi löydät suurimmat mahdollisuudet säästää paljon.

Mihin suomalaisten rahat suurimmalta osaltaan menevät? Mistä sinun hämäräperäiset "laskusi" muodostuvat?

Katso video: 15 tapaa säästää asumisessa [1,5 minuuttia]

Onneksi minun ei tarvitse järjestää siitä katugallupeja, koska Tilastokeskus kertoo asian.

Suurimmat menosi ovat seuraavat:

1.  Etsi säästöjä asumisen kuluista

Erikoista on, että asuminen ei ollut suurin menoerä ennen 1990-lukua. Se on vaihtanut paikkaa kakkossijan kanssa. 

Oikea säästäjä tarttuu voimallisesti kiinni asumiskuluihinsa. Niistä koostuu jo lähes 30 % keskimääräisen ihmisen kuluista. Näin ei ole minun kohdallani, mutta luulen että sinun elämässäsi tämä pitää paikkansa.

Katso video: 15 tapaa säästää asumiskustannuksissa


Lue lisää artikkelista: Näin säästät asumiskuluissa.

2. Ruoka - säästä ruokaostoksissa

Jokaisen pitää syödä. Ruuan osuus kulutuksestasi on kuitenkin laskenut tasaisesti vuosikausia. Rakastamani appelsiinitkin maksavat suhteellisesti paljon vähemmän kuin joskus äitini nuoruuden aikoihin.

Vaikka ruuasta maksamamme hinta suhteessa muihin kuluihin onkin laskenut, se näyttelee edelleen suurta osaa kokonaiskulutuksestamme. 

Jokaisella meistä on kuitenkin todella runsaasti valinnanavaraa sen suhteen, mitä päätämme syödä ja kuinka kalliita ruokatuotteita kulutamme. Näin ollen sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ruokakuluihisi omilla valinnoillasi. 

Hyvällä suunnittelulla voit löytää säästöjä ruokakuluissasi.

3. Kuljetus ja tietoliikenne - vähennä liikkumisen kuluja

Harvempi ihminen sulkeutuu kotiinsa. Me liikumme ja pidämme yhteyttä kanssaihmisiin. Se maksaa. Tämän rahanmenon osuus kokonaiskulutuksesta on pysynyt melkoisen vakiona jo vuosikaudet. Siinäkin voi kuitenkin säästää. Helpostikin, jos sinulla on haluja.

Siinäpä ne 3 suurinta rahareikääsi olivatkin. Näistä hullu maksaa enemmän jatkossakin ja näppärä vähemmän. Paljon vähemmän. 

Näissä sitä riittääkin sitten ruotimista lähikuukausiksi. Löydät tältä sivustolta lisää käytännön tapoja säästää klikkaamalla tämän artikkelin tunnistetta "säästäminen" tai jatkamalla alla oleviin artikkeleihin.

Ota tästä oma kirjanpitäjä toiminimellesi!