Miksi yrittäjä säästää enemmän ja saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden helpommin?

Teetkö palkkatyötä? Haaveiletko omasta yrityksestä?

Palkkatyön tekeminen on malli, johon useimmat meistä opetetaan jo lapsesta pitäen. Jostain syystä ihmisen historiassa palkkatyön käsite on ollut olemassa jo vuosituhansia.

Valtaisan ja loputtoman palkkatyöntekijöiden armeijan vaati aikanaan teollistunut "tehdasyhteiskunta". Näin siitä kaiketi tuli nykyaikana lähes "normaali" tapa elää.

Sen jälkeen useiden vanhempien kaava lastensa "turvattuun" tulevaisuuteen on ollut mahdollisimman korkea koulutus ja sitten mahdollisesti/ehkä hyvä työpaikka.

Yrittäminen mielletään raatamiseksi, vaikka taitaa se palkkatyö olla sitä nihkeämpää elämää.

Yrittämisen ajatellaan olevan jotenkin outoa ja valtavan raskasta. Jotkut yrittäjät esiintyvät mielellään medioissa kertomassa monista murheistaan ja pitkistä päivistään. Elämässä on kuitenkin kovin vähän asioita joita emme voisi valita.

Yrittäminen tai palkkatyö on valinta.

Onko jollakin jossakin tarkoituskin edistää "yrittäjän elämä on raatamista" -ajattelua? Jotta kukaan ei ryhtyisi yrittäjäksi? Vai johtuuko se tietämättömyydestä?

Koskaan niinä vuosina, joina olen toiminut yrittäjänä en ole hetkeäkään ajatellut, että "hei olisipa kiva palata palkkatyöhön". Vielä vähemmän nykyään. Koska yrittäjällä on huomattavia etuja verrattuna palkkatyötä tekevään.

Jos olet harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä niin tässä sinulle harkintaan muutama etu:

1. Yrittäjä määrittää itse hintansa

Palkkatöissä voi harvemmin määrätä omat hintansa. Yrittäjällä on vapaus hinnoitella oma osaamisensa miten tahtoo. Varsinkin, jos osaa erottautua muista kilpailevista yrityksistä tavalla tai toisella. En ole todennäköisesti koskaan ollut asiakkailleni se halvin vaihtoehto, kammottava ajatus itse asiassa.

Halpuus tuo huomattavia ongelmia.

Yrittäjä voi myös itse päättää nostaa hintojaan milloin haluaa ja kuinka paljon tahansa. Sitä rajoittaa ainoastaan asiakkaan halukkuus maksaa. Siihen yrittäjä voi vaikuttaa omalla toiminnallaan. Palkansaajan on paljon vaikeampi saada palkankorotus, siihen ei riitä yksinkertainen ilmoitus: "Nostan palkkaani ensi kuun alusta".

2. Yrittäjä määrittää itse aikataulunsa

Yrittäjän ei tarvitse välttämättä olla töissä tietyllä kellon lyömällä. Hän päättää itse milloin työskentelee. Se saattaa vaikuttaa myös ansiotasoon, mutta ei välttämättä.

Hyvin hinnoiteltu ja myyvä tuote tai palvelu takaa usein merkittävästi lyhyemmät työajat. Varsinkin jos yrittäjä voi palkata ulkopuolisen työntekijän.

Yrittäjät, joilla on vaikeuksia saada ruokarahat kasaan, omaavat muita ongelmia, jotka liittyvät tuotteseen, sen markkinointiin tai oman rahan käytön haasteisiin.  Yrittäminen itsessään ei ole ongelma vaan yrittäjä itse.

3. Yrittäjällä on mahdollisuus saavuttaa taloudellinen riippumattomuus paljon nopeammin (ja helpommin) kuin palkansaajalla

On olemassa vain muutamia ammatteja, joissa muutaman tunnin työllä viikossa saa niin paljon rahaa, että sillä saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden - koskaan.

Koska yrittäjällä on valtavat vaikutusmahdollisuudet omaan tulotasoonsa ja aikatauluunsa, se takaa uskomattomat mahdollisuudet myös säästämiseen ja sijoittamiseen. Yrittäjä joka ymmärtää rahan liikkeitä, saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden vieläkin helpommin. Tämä johtuu muun muassa verotuksesta joka suosii yrittämistä, eikä pelkästään Suomessa vaan maailmanlaajuisesti.

Näihin asioihin palaamme kanssasi tulevaisuudessa, mutta ehkäpä sait tästä jotakin ajattelemisen aihetta.

Mikä sinua estää aloittamasta yritystä?

Lue lisää